Ziua 2 – Amidon

Ei bine, dupa cum probabil stii, dieta Rina se imparte in 4 zile, la nivelul carora va trebui sa te axezi doar pe cate o anumita grupa de alimente si cu un continut anume de substante nutritive. Ca urmare, fiind in cea de-a doua zi, aici ne vom axa pe 3 mese care sa fie foarte bogate in amidon, iar alimentul de baza sunt legumele. Este esential sa eviti mesele in care ai incluse si alte elemente nutritive deoarece iti vei ingreuna tot procesul de slabire.

Ziua amidonului – micul dejun

In prima parte a zilei, atentia ta trebuie sa se concentreze pe toate fructele care contin o cantitate mare de amidon. Asadar, fie ca te vei axa pe un anumit fruct sau pe mai multe, ai mare grija ca amidonul sa fie cel mai prezent element nutritiv pe care il are. Drept urmare, pana la ora 12, ai grija sa nu mananci altceva, special sa iti ajuti organismul sa isi realizeze functiile cat mai usor pe timpul zilei.

Ziua amidonului – pranzul

Acum, lasa fructele deoparte in totalitate si tine cont de legumele verzi care iti ofera o cantitate mare de amidon. Deoarece dieta Rina este cunoscuta datorita acestor reguli, axeaza-te doar pe fasolea verde, ardei, mazare sau ca o recomandare, incearca sa le combini deoarece ai foarte multe posibilitati. In ceea ce priveste cantitatea, asigura-te ca ea este una cat mai mare si nici una dintre celelalte doua mese ale zilei sa aiba o cantitate mai mare decat aceasta.

Ziua amidonului – cina

La nivelul ultimei mese ale acestei zile, ai grija ca si de aceasta data sa te axezi doar pe legumele verzi a carei substanta nutritiva care domina sa fie si de aceasta data amidonul. Ca o recomandare, puteti sa pregatiti 150 gr de fasole verde cu un singur cartof cu dimensiuni medii sau chiar un ardei umplut care contine o cantitate foarte mare de amidon, avand in vedere modul sau pe preparare. Este bine de asemenea, sa nu luati aceasta masa dupa ora 20 deoarece organismul va fii incetinit in ceea ce priveste modul sau de functionare.

Ziua 1:  Ziua Proteinelor
Ziua 2:  Ziua Amidonului
Ziua 3:  Ziua Carbohidratilor
Ziua 4:  Ziua Vitaminelor
Ziua 29: Ziua de apa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *